¬ AISI420
» AISI420

Tanımlama :

420 kalite paslanmaz birçok yüksek karbonlu çelik gibi ısıl işlemle sertleştirilebilir. En az, %12 krom (Cr) içerir ve bu alaşım korozyon dayanımına yeterlidir. Tavlanmış durumda iyi yumuşaklığa sahiptir, ancak ısıl işlemle 50 Rockwell sertliğe çıkma kabiliyeti vardır. En iyi korozyon dayanımı için sertleştirilmesi ve yüzeyin temizlenmesi veya polisaj yapılması gerekir.
Martensitik paslanmaz çelikler yüksek sertlik için, en uygun gruptur. Kaynak kabiliyeti zayıftır ve genellikle kaynak ertesi son olarak sertleştirme ve tavlama gerektirir. Korozyon dayanımı östenitik gruba göre düşüktür. Malzemenin verimli olması, sıfır altı derecelerde (yumuşaklığını yitirir) ve yüksek sıcaklıklarda (dayanıklılığı düşer) kullanılmaması gerekir. Tavlanmış haliyle işenebilirliği gayet iyidir. Ancak sertleştikten sonra (özellikle 30 HRC'nin üzerinde) işlenebilirliği zorlaşır.

Kimyasal Bileşim :

Kalite

C

Mn

Si

P

S

Cr

Mo

Ni

N

420

min.

0.15

-

-

-

-

12.0

-

-

-

max.

-

1.00

1.00

0.040

0.030

14.0

 

 

 

 Korozyon Dayanımı :

420 kalite sertleştirilmiş halde normal hava koşuluna, yiyeceğe, tatlı suya ve hafif alkali veya aside iyi direnç gösterir. Tavlanmış halde korozyon dayanımı düşüktür. Temiz yüzeyliyken performansı yüksektir. Östenitik kalitelere göre korozyon dayanımı düşüktür. Bu kalite genellikle kesim aletleri üretmek için kullanılır, özellikle masa bıçağı ve oyma bıçaklar, vb. Korozyon dayanımı yiyecek atıkları ve normal yıkama metodlarına dayanacak kadar yeterlidir, ancak uzun süre bekleyen yıkanmamış artıkları çukurlaşmaya sebep olur.

Isı  Dayanımı :

Aralıklı olarak hava sıcaklığı ile 1040'dan 1150 dereceye kadar inip çıkan sıcaklık ortamlarında paslanmaya iyi direnç gösterir. Sürekli olarak ise, 1150 derecede iyi direnç gösterir. Isı yorulması ve periyodik sıcaklığa direnci iyidir. Genellikle sülfür dioksid gazının bulunduğu ortamlarda kullanılır.
Sürekli olarak 425–860 derece arası sıcaklıklarda karbür çökelmesi oluştuğundan tavsiye edilmez.

Isıl İşlem ( Tavlama ) :

Tavlama – full tavlama – 840–900 derece, fırında yavaşça 600 dereceye indirilir ve sonra hava sıcaklığında soğutulur.
Tavlama işlemi 735–785 derece ve hava soğutması, sertleştirme 980–1035 derece arasında ısıtılıp, sonrasında hava veya yağla su verilir. Yağda su verme büyük kesitler için gereklidir. Mekanik özellikler tablosunda belirtilen özellikler ve sertlik derecesine ulaşması için sıcaklığı 150–370 derece arasına getirilir. Isıtma sınırının 425–600 derece dikkat edilmelidir.

Mekanik Özellikleri :

Tavlama Sıcaklığı
(°C)

Çekme Dayanımı (MPa)

Akma Dayanımı
0.2% Proof (MPa)

Uzama
(%50 mm in)

Sertlik Brinell (HB)

Çarpma Etkisi V (J)

Annealed *

655

345

25

241 max

-

204

1600

1360

12

444

20

316

1580

1365

14

444

19

427

1620

1420

10

461

#

538

1305

1095

15

375

#

593

1035

810

18

302

22

650

895

680

20

262

42

Fiziksel Özellikleri :

Kalite

Yoğunluk
(kg/m3)

Esneklik Katsayısı
(GPa)

Isıl Genleşme Katsayısı
(mm/m/°C)

Isıl İletkenlik
(W/m.K)

Özgül Isı 0-100°C
(J/kg.K)

Elektrik Direnci
(nW.m)

0-100°C

0-315°C

0-538°C

at 100°C

at 500°C

420

7750

200

10.3

10.8

11.7

24.9

-

460

550

Kullanım Alanları :

  • Çatal, bıçak, kaşık.
  • Bıçak ağzı
  • Cerrahi aletler
  • İğneli subap
  • Makas ağzı